Na het tweede boek komt …

fullsizeoutput_8b8

Het eerste boek kwam uit de doos tevoorschijn. Een mooi moment. Een thriller met als titel “Het Patroon”. De titel van het boek ga ik niet uitleggen maar hieronder wel een deel van de begeleidende tekst op de achterflap.

“De wijnhandelaar Osman Fissler denkt zijn verdwenen familie, na vijftien jaar, terug te zien in de immense shopping mall “Mah Boon Krong” in Bangkok. Het weerzien is kort en mysterieus en Fissler blijft vol vragen achter. De gebeurtenis staat niet op zichzelf. Ook Shaun Doran, een klasgenoot van zijn dochter Kirsten, blijkt rond dezelfde periode in rook te zijn opgegaan.”

Een heuse triller dus. Twee en een half jaar hard werken. Nog maar nauwelijks was het boek klaar of ik ‘moest’ aanwezig zijn op een festival “Elvia”. Niet echt mijn ding. Schrijven is een solitaire activiteit, en juist om die eenzaamheid (me and my story) draait het. Toch, alles voor de lezers.

En nu …? Een volgend boek, uiteraard. Werktitel “Six Houses”. Een werktitel maar dat het gaat over zes vreemde, mysterieuze huizen staat vast. Onderling verbonden maar al lang zonder activiteit. Dat verandert vanaf pagina 1.

In een goed boek over kwantumfysica las ik:

“Voorwerpen bestaan niet als je er niet naar kijkt en gevolgen treden op zonder oorzaak. En dan het fenomeen “verstrengeling”: als je iets doet, gebeurt er elders iets. Ongeacht de de afstand en onmiddellijk.” 

Startpunt: zes huizen, verspreid over alle uithoeken van de aarde.  Gecombineerd met bovenstaande intrigerende tekst.

Een voorbeeld ter inspiratie. Het is een foto van een film. De titel weet ik niet meer en is ook niet van belang. Over twee jongens die iemand vermoorden omdat het kan. Gruwelijk.

IMG_1312

Ik hou jullie op de hoogte. Gedachten, vondsten, nieuwe invalshoeken, huizen waarop ik me inspireer. Kortom, wat mij inspireert en me helpt bij het volgende boek.

Van jullie hoor ik graag tips over huizen die volgens jullie passen in deze eerste opzet van het boek. Mail, app, deel op welke manier dan ook. Het gaat mij helpen. Dat is zeker.

Groet,

Wessel de Valk

Je kunt mijn boeken overal kopen en ook via Bol.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s